Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2007 22:22 - Една легенда
Автор: pill Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2312 Коментари: 2 Гласове:
0



Според Платон в началото на сътво­рението мъжете и жените не били такива, каквито са днес; имало само едно същество, което било ниско, само с едно тяло и един врат, но главата му била с две лица, всяко от които гледало в различна посока. Все едно, че две същест­ва от различен пол с четири крака и четири ръце се били сраснали откъм гърба.

Гръцките богове обаче били ревниви и видели, че едно създание с четири ръце работело повече, двете лица му позволявали да бъде постоянно нащрек и не било възмож­но да бъде нападнато в гръб, а четирите му крака го пра­вели по-издръжливо, когато се налагало да стои право или да ходи продължително. А това, което било най-опасно според тях, били двата му различни полови органа - то не се нуждаело от никого, за да се възпроизвежда.

Тогава Зевс, върховният господар на Олимп, казал: „Измислих какво да направя, за да загубят тези просто­смъртни силата си."

И с една гръмотевица разсякъл съществото на две, създавайки по този начин мъжа и жената. Това довело до увеличаване на населението на земята, като в същото време объркало и отслабило хората, защото те трябвало да търсят своята загубена половина, да я прегърнат отново и чрез тази прегръдка да си възвърнат някогашната сила, способността да избягват предателствата, да издържат при дълго ходене и измерителен труд. Прегръдката, при която две тела отново се сливат в едно, ние наричаме секс.

 

Единайсет минути

Паулу Куелю


 

image



Тагове:   легенда,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mikela - :)Красиво казано- "Прегр...
24.02.2007 14:52
:)Красиво казано- "Прегръдката, при която две тела отново се сливат в едно, ние наричаме секс."
цитирай
2. merita - Че секса е прегратка на телата -к...
26.02.2007 18:29
Че секса е прегратка на телата -кресиво го е казал.За мъжа и жената обаче като творения са си дело на Бог -Създателя , чието име е Йеова!-Псалм 83:18
18 За да познаят, че Ти, Чието име е Иеова, Един си Всевишен над цялата земя.
Поздрав!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Архив